Michael Woods vreest niet voor Ardennen ondanks opgave in het Baskenland

 ©  BELGAIMAGE

Bron: BELGA

De Canadees Michael Woods (Israel Start-Up Nation) gaat donderdag niet meer van start in de vierde etappe van de Ronde van het Baskenland (WorldTour). Hij crashte woensdag in rit 3, maar heeft geen schrik voor de Ardennenklassiekers.

Woods kwam samen met Wilco Kelderman ten val in de finale van de derde etappe, maar reed nadien toch door tot de finish. Omwille van een zwaar gekneusde linkerhand en schouder zal hij niet meer aan de start komen van de vierde etappe. Dat doet hij naar eigen zeggen vooral uit voorzorg met het oog op de Ardennenklassiekers, waarnaar hij opnieuw heeft gepiekt. De 34-jarige Woods finishte vorig jaar als derde in de Waalse Pijl en in 2018 als tweede in Luik-Bastenaken-Luik.

“Ik ben behoorlijk ontgoocheld”, vertelt Woods over zijn opgave. “Ik ben in hele goeie vorm, maar ik mag het grotere plaatje niet uit het oog verliezen. Mijn grote doelen liggen in de Ardennen, en ik wil nu mijn blessures niet slechter maken. Mijn hand doet behoorlijk pijn, net als mijn nek, en ik denk dat het met het oog op de Ardennenklassiekers een beetje een risico zou zijn om nu te blijven koersen. Maar ik weet dat ik me binnen enkele dagen weer goed zal voelen. Ik zal goed zijn in de Ardennen.”

De vierde etappe van de Ronde van het Baskenland voert het peloton van Vitoria-Gasteiz naar Hondarribia. Onderweg tijdens de 189 kilometer wachten vier gecategoriseerde beklimmingen, waaronder de bekende Jaizkibel. De Sloveen Primoz Roglic (Jumbo-Visma) verdedigt zijn leiderstrui.

Aangeboden door onze partners

Meer sportnieuws

Meer over Michael Woods

Video

Keuze van de redactie