Droog en zachter weer, maar niet voor lang

Droog en zachter weer, maar niet voor lang

Foto: BELGA

Het blijft donderdagnamiddag droog met af en toe enkele opklaringen bij maxima van 2 tot 10 graden. Donderdagavond en -nacht zijn er eerst brede opklaringen en later meer hoge wolkensluiers bij minima van -3 tot +5 graden. Dat zegt het KMI.

Vrijdag blijft het meestal droog. We starten de dag met veel hoge wolkensluiers, maar geleidelijk krijgen we een afwisseling van opklaringen en zwaarbewolkte perioden. De maxima schommelen tussen 7 graden in de Hoge Venen, 11 graden aan zee en 13 of 14 graden nabij de Franse grens. De wind is zwak tot meestal matig uit het zuidwesten en ruimt naar het westen in Vlaanderen en het noordwesten aan zee.

Zaterdag zal het vanaf de ochtend zwaarbewolkt worden met vanuit het zuiden lichte tot matige regen. Ten noorden van Samber en Maas is het aanvankelijk nog tijdelijk droog. In de loop van de namiddag gaat het overal intenser regenen. De maxima liggen tussen 7 graden in Vlaanderen en 13 graden in de Gaume.

Zondagochtend hangt er nog steeds vrij veel bewolking en valt er regen. In de namiddag wordt het vanuit het noordwesten droger met kans op enkele opklaringen. In de Ardennen kan de neerslag in het reliëf mogelijk een winters karakter hebben. De maxima liggen tussen 5 en 10 graden bij een matige noordenwind. Aan zee is de wind vrij krachtig.

Corrigeer

MEER NIEUWS