Spanje blokkeert verkoop van schilderij dat een Caravaggio zou kunnen zijn

Spanje blokkeert verkoop van schilderij dat een Caravaggio zou kunnen zijn

Foto: EFE

De Spaanse regering heeft donderdag de veiling van een schilderij geblokkeerd. Het schilderij - een olieverf op doek - werd tot nog toe beschouwd als het werk van een schilder uit de school van Jose de Ribera. Het doek, dat op zo’n 1.500 euro werd geschat, zou echter mogelijk van de hand van Caravaggio kunnen zijn. Daarom houdt de Spaanse minister van Cultuur José Manuel Rodriguez Uribes de verkoop tegen.

Verkoopshuis Ansorena bevestigt dat Spanje het doek als “onverkoopbaar” heeft bestempeld. Daardoor mag het schilderij het land niet verlaten. “Verschillende experten zijn momenteel het doek aan het bestuderen”, klinkt het.

Volgens specialist Maria Cristina Terzaghi, als professor in de moderne kunstgeschiedenis verbonden aan de Universiteit van Rome, gaat het wel degelijk om een werk van de beroemde Italiaanse renaissanceschilder. “Dit werk vertoont een diepe verwantschap met de schilderijen die door Caravaggio aan het begin van zijn Napolitaanse periode werden gemaakt”, aldus Terzaghi in de Italiaanse krant La Repubblica.

Corrigeer

MEER NIEUWS