Vriend overleden Jana (18) blijft in cel: “Willen weten wat die nacht gebeurd is”

Vriend overleden Jana (18) blijft in cel: “Willen weten wat die nacht gebeurd is”

Foto: Google Maps / IF

Gent -

De vriend (20) van Jana V.D.W. (18) die eind februari overleed in Gent blijft een maand langer in de cel. Dat besliste de raadkamer van Gent vrijdag. De familie van Jana blijft ondertussen in het ongewisse over wat er die bewuste nacht gebeurde.

Op zondag 21 februari verwittigde A.V.E. (20) ’s ochtends de politie dat hij het levenloze lichaam van zijn vriendin had aangetroffen in hun appartement in de Kasterbant. De man zit sindsdien in de cel op verdenking van opzettelijke slagen met de dood tot gevolg en schuldig verzuim. Volgens het parket hadden zowel slachtoffer als dader drugs gebruikt.

Vrijdag werd zijn aanhouding door de raadkamer van Gent verlengd voor een maand. Dat bevestigt het parket. “We willen weten wat die nacht gebeurd is”, zegt Jana haar stiefzus. “We hopen snel duidelijkheid te krijgen, zodat we Jana haar overlijden eindelijk een plaats kunnen geven.”

De advocaat van haar vriend wou voorlopig geen commentaar geven. “Het is te vroeg om uitspraken te doen. We wachten de bevindingen van die bijkomstige onderzoeksdaden af.” Naast de vriend werd eind februari een 26-jarige Gentenaar aangehouden op verdenking van de aanlevering van de drugs. Twee weken geleden werd beslist dat ook hij langer in de cel moet blijven.

LEES OOK. Vriend overleden Jana (18) verdacht van slagen en verwondingen met dood tot gevolg

Corrigeer

MEER NIEUWS