Rapper DMX op 50-jarige leeftijd overleden

Rapper DMX op 50-jarige leeftijd overleden

Een week nadat hij in het ziekenhuis werd opgenomen, is Earl Simmons (DMX) overleden. Foto: AFP

Rapper Earl Simmons, beter gekend onder zijn artiestennaam DMX, is overleden. Dat maakte zijn familie bekend. Hij werd een week geleden naar het ziekenhuis gebracht na een ernstige hartaanval. Hij werd 50 jaar.

Het ging al een week niet goed met DMX. De rapper belandde vorige week in een ziekenhuis in White Plains in New York na een hartstilstand, vermoedelijk veroorzaakt door een overdosis drugs. Z’n familie maakte vandaag bekend dat de artiest op 50-jarige leeftijd overleed. “Hij was een strijder en vocht tot het bittere einde. Hij hield met z’n hele hart van z’n familie, en we koesteren de tijd die we met hem hebben doorgebracht. Zijn muziek inspireerde ontelbare fans over de hele wereld en zijn nalatenschap leeft voort. We appreciëren alle liefde en steun tijdens deze enorm moeilijke tijden”, klinkt het in diverse Amerikaanse media.

Na zijn succesvolle debuut It’s dark and hell is hot in 1998 haalde hij zijn grootste successen in het begin van de jaren 2000. DMX werd zelfs beschouwd als de opvolger van de iconische Tupac. Of de hartaanval werkelijk veroorzaakt werd door een overdosis, is door z’n entourage nog steeds niet bevestigd. Wel worstelde hij z’n hele leven met een drugsverslaving.

Corrigeer