‘Rijbewijstoerist’ genekt door overdreven snelheid in zone 30

‘Rijbewijstoerist’ genekt door overdreven snelheid in zone 30

Foto: MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Gent -

Een ‘rijbewijstoerist’ is donderdag tegen de lamp gelopen toen hij aan 82 kilometer per uur door de zone 30 in de Ham reed. Zijn wagen werd getakeld.

Rijbewijstoerisme is de praktijk een rijbewijs te behalen in een ander land dan waar de bestuurder gedomicilieerd is, doorgaans omdat de voorwaarden daar minder streng zijn. In de Ham werd donderdag zo een chauffeur betrapt toen hij aan 82 kilometer per uur in een zone 30 reed. Zijn rijbewijs werd in beslag genomen en zijn voertuig getakeld.

Bij politiecontroles op boorddocumenten in de Aziëstraat en aan Dok Noord werden nog twee rijbewijstoeristen betrapt. In totaal werden daar 105 chauffeurs gecontroleerd. 16 onder hen waren niet in orde. Zeven wagens werden getakeld, meestal omdat de bestuurder niet in orde was met de autoverzekering, al dan niet in combinatie met andere overtredingen.

“De getakelde voertuigen worden pas vrijgegeven wanneer de overtreders zich in regel stellen met de voorwaarden die door het parket bepaald worden”, zegt de politie.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio