Vrees voor bloedbad in zuiden van Myanmar

Vrees voor bloedbad in zuiden van Myanmar

Foto: via REUTERS

In de stad Bago in het zuiden van Myanmar zouden vrijdag tientallen burgers om het leven gekomen zijn bij nieuw protest tegen de staatsgreep van het leger. Enkele lokale nieuwsbronnen citeren burgers die spreken van lichamen op de straten na optreden van het leger.

Volgens Radio Free Asia zouden zowat 60 mensen om het leven gekomen zijn in Bago, een stad zowat 60 kilometer ten noordoosten van metropool Rangoon. Nieuwssite Myanmar Now meldt dat volgens een oppositieleider tientallen lichamen naar een complex van het leger weggevoerd zijn. Getuigen meldden aan beide media dat vanaf vrijdagochtend urenlang geschoten werd.

LEES OOK. VN-gezant waarschuwt voor situatie in Myanmar: “Dreigt een bloedbad te worden”

Intussen houdt het protest tegen de staatsgreep van februari ook zaterdag aan. In Rangoon, Mandalay, Bagan, Sagaing, Myeik en vele andere steden zijn mensen de straat opgetrokken.

Volgens mensenrechtenorganisaties is er intussen sprake van meer dan 600 doden bij het aanhoudende geweld tussen het leger en demonstranten. Er zou ook sprake zijn van foltering van gevangenen en zeer strenge vonissen van rechtbanken. Vrijdag zouden 19 mensen de doodstraf gekregen hebben in Rangoon. Ze werden vervolgd voor het slaan van een legerkapitein, aldus Radio Free Asia.

Vrees voor bloedbad in zuiden van Myanmar
barricades in Bago Foto: AFP
Corrigeer

MEER NIEUWS