Zeven jongeren naar het ziekenhuis na slechte trip door drugs in Nederland

Zeven jongeren naar het ziekenhuis na slechte trip door drugs in Nederland

Themabeeld Foto: Peter Hilz

Zeven jongeren zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag uit een studentenhuis in de Nederlandse stad Nijmegen gehaald, en naar een ziekenhuis gebracht. Ze waren door vermoedelijk synthetische drugs in een slechte trip beland.

Ter plaatse bleek bij alle zeven jongeren van - in de leeftijd van 19 tot 24 jaar - de situatie zo serieus dat ze naar verschillende ziekenhuizen in de omgeving zijn gebracht. De politie is een onderzoek gestart en heeft daarin overleg met onder andere het Trimbos Instituut.

De zeven jongeren hebben de vermoedelijke drugs waarschijnlijk in de vorm van een pil ingenomen. Deze pil wordt nog onderzocht. Om wat voor soort pil het precies gaat is dan ook nog niet bekend, schrijft de politie zaterdag.

Burgemeester Bruls zegt in gesprek met de politie te zijn geschrokken: “Ik leef mee met de jongeren. Hopelijk knappen zij snel weer op. Maar laat dit tegelijkertijd een waarschuwing zijn voor iedereen: als het om harddrugs gaat, bestaat er niet zoiets als onschuldig gebruik. Het is levensgevaarlijk.”

Corrigeer

MEER NIEUWS