Mauri Vansevenant laat zich weer opmerken in koninginnenrit van Ronde van het Baskenland

Mauri Vansevenant laat zich weer opmerken in koninginnenrit van Ronde van het Baskenland

Foto: Getty Images

David Gaudu mocht zaterdag de slotrit in de Ronde van het Baskenland winnen van Primoz Roglic, die als tweede de eindwinst pakte. Maar ook Mauri Vansevenant liet zich opnieuw opmerken en finishte knap als tiende.

LEES OOK. Spektakel in slotrit van Ronde van het Baskenland: Fransman Gaudu mag winnen, Primoz Roglic pakt eindzege

Het tempo van Movistar en Astana was verschroeiend: op 100 km van het eind telde het peloton nog slechts 65 renners en die groep zou nog verder uitgedund worden. Hugh Carthy ging op avontuur met een kopgroep van zeven, met ook nog Richard Carapaz, Ben O’Connor, Enric Mas en Omar Fraile. Veel voorsprong kregen ze nooit van het peloton der favorieten waar slag om slinger werd gedemarreerd. Mark Padun maakte nog de oversteek en ook Marc Hirschi sloot aan, net zoals Sam Oomen en… onze 21-jarige landgenoot Mauri Vansevenant. De topbelofte van Deceuninck - Quick-Step stond op een elfde plek in het klassement en wilde duidelijk anticiperen op het vuurwerk op het eind. Zijn sprong naar voren was indrukwekkend.

Op 53 km van het eind kregen we verschillende groepen en zat UAE-Team Emirates in het nauw. Roglic had intussen de koplopers bijgebeend en verrichtte het merendeel van het werk. Pogacar begon aan een moeilijke achtervolging met Jumbo-Visma-renner Vingegaard in zijn wiel. Ook Vansevenant maakte deel uit van dat groepje dat z’n achterstand zag oplopen. Hij zat echter in mooi gezelschap met ook nog Adam Yates, Mikel Landa, Pello Bilbao, Esteban Chaves en Alejandro Valverde.

Op de slotklim, de Usartza aan 8,7%, lag het tempo van Pogacar in de achtervolging erg hoog en finaal moest Vansevenant op 5,2 km van de aankomst, de anderen laten rijden. Uiteindelijk werd hij nog knap tiende en kreeg hij op sociale media alweer lof voor zijn aanvallende en zwoegende stijl.

Uitslag:

1. David Gaudu (Fra/Groupama-FDJ) de 111,9 km in 3u05:42

2. Primoz Roglic (Sln) z.t.

3. Alejandro Valverde (Spa) op 0:35

4. Adam Yates (GBr)

5. Tadej Pogacar (Sln)

6. Jonas Vingegaard (Den)

7. Pello Bilbao (Spa) 1:03

8. Esteban Chaves (Col) 1:05

9. Mikel Landa (Spa)

10. Mauri Vansevenant (Bel) 1:55.

Corrigeer

MEER NIEUWS