Een dag na zijn zege in de Ronde van het Baskenland verkent Roglic twee (!) Tour-tijdritten

Een dag na zijn zege in de Ronde van het Baskenland verkent Roglic twee (!) Tour-tijdritten

Primoz Roglic schreef zaterdag na een putsch in de slotetappe de Ronde van het Baskenland op zijn naam. Maar de Sloveen van Jumbo-Visma beloonde zichzelf niet met een rustdag. Zondag verkende hij immers met zijn ploegleider Grischa Niermann de twee individuele tijdritten van de Tour de France.

Zondagochtend zat Roglic al in de regen op de fiets om de tijdrit van de voorlaatste dag van de Tour te verkennen. Die tijdrit gaat tussen Libourne en Saint-Émilion (31 kilometer). Pittig detail. Roglic zat al om 8 uur ’s morgens op zijn fiets. De afstand tussen Eibar (finishplaats van de Ronde van het Baskenland) en Libourne is 331 kilometer.

En het hield niet op. In de namiddag bevonden Roglic en Niermann zich al in Changé, waar op 30 juni de eerste tijdrit van de Tour op het programma staat. Een chronorit over 27 kilometer met aankomst in Laval. Nog eens 483 kilometer rijden van Saint-Émilion.

Vorig jaar verloor Roglic de eindzege van de Tour in de tijdrit op de voorlaatste dag naar La Planche des Belles Filles. Zijn landgenoot Tadej Pogacar won destijds de klimtijdrit en nam de gele trui over van Roglic.

Roglic leverde zaterdag in de koninginnenrit van de Ronde van het Baskenland een straffe prestatie af. Hij reed bijna de hele rit in de aanval en onttroonde zo de Ameirkaanse leider Brandon McNulty (UAE-Team Emirates). De ritzege gunde hij aan de Fransman David Gaudu (Groupama-FDJ).

Corrigeer

MEER NIEUWS