Ook dit jaar geen juniorenversie van E3 Saxo Bank Classic

Ook dit jaar geen juniorenversie van E3 Saxo Bank Classic

Foto: BELGA

Er komt dit jaar geen internationale juniorenversie van de E3 Saxo Bank Classic Harelbeke. Dat hebben de organisatoren vandaag/zondag beslist. De wedstrijd was voorzien op zaterdag 24 april.

Er werd tevens beslist geen nieuwe datum aan te vragen bij de UCI. Het is voor het tweede jaar op rij dat deze koers niet plaats heeft. Ook de afwachtingskoers voor nieuwelingen komt te vervallen. Reden is de nog steeds heersende coronapandemie

“Wij gaan de internationale wedstrijd voor junioren wel opnieuw aanvragen voor het jaar 2022. Wij voorzien dan terug een wedstrijd op het gekende E3 parcours en met een uitgebreid deelnemersveld met ploegen zowel uit eigen land als ruim daar buiten. Onze wedstrijd is een unieke kans voor de jonge renners om ervaring op te doen. Zo was Jasper Philipsen winnaar van onze wedstrijd in 2015. Met spijt in hart moeten wij voor het tweede jaar op rij een kruis trekken over onze juniorenkoers. Dit andermaal wegens het coronavirus”, meldt woordvoerder Jacques Coussens van de E3 Saxo Bank Classic Harelbeke.

De laatste winnaar van de E3 Saxo Bank Classic voor junioren was de Deen Tobias Lund Andresen, die momenteel aan de slag is bij de opleidindsploeg van DSM.

Corrigeer

MEER NIEUWS