Studenten helpen verticale stadsboerderij met optimalisatie productieproces

Studenten helpen verticale stadsboerderij met optimalisatie productieproces

Studenten van de Erasmushogeschool helpen Microflavours met de optimalisatie van hun productieproces. Foto: EHB

Sint-Jans-Molenbeek -

De verticale stadsboerderij Microflavours schakelt de expertise van de Erasmushogeschool Brussel in om hun duurzaamheid en efficiëntie te verhogen. Studenten Toegepaste Informatica van de hogeschool hebben de start-up voorzien van een sensornetwerk die diverse omgevings- en productieparameters zullen meten. “Dat zijn parameters zoals het meten van CO2, temperatuur, luchtvochtigheid en meer. Dit laat Microflavours toe om het productieproces te optimaliseren”, vertelt Steve Weemaels, opleidingshoofd Toegepaste Informatica. Het hoofddoel van deze digitale transformatie is dat de medewerkers van Microflavours zich volop kunnen focussen op de basisdiensten van hun bedrijf en zo weinig mogelijk tijd hoeven te besteden aan manuele routineprocessen.

Studenten van de Erasmushogeschool ...

Nieuws uit de buurt