David Goffin stoot na zege tegen Marin Cilic door naar tweede ronde ATP Monte Carlo: “Ik moest alles uit de kast halen”

David Goffin stoot na zege tegen Marin Cilic door naar tweede ronde ATP Monte Carlo: “Ik moest alles uit de kast halen”

Foto: AFP

David Goffin (ATP 14) is goed begonnen aan zijn gravelseizoen. De Luikenaar won zondag in de eerste ronde van het Masters 1.000-toernooi van Monte Carlo (gravel/2.082.960 euro) tegen de Kroaat Marin Cilic (ATP 43). Het werd 6-4, 3-6 en 6-0 na twee uur en twaalf minuten tennis. Goffin miste negen van de tien breakpunten in de tweede set.

Het was het negende duel tussen de 30-jarige Goffin en de 32-jarige Cilic, ex-winnaar van de US Open (2014). De tussenstand is nu 5-4 voor Goffin. Belgiës beste tennisser neemt het in de tweede ronde op tegen een qualifier. Wie dat wordt, is nog niet bekend.

“Het was een goede overwinning. Op deze manier starten op gravel, geeft mijn vertrouwen een boost”, reageerde Goffin, die in Monte Carlo het elfde reekshoofd is. “Marin is geen speler waar je zomaar over kan lopen. Ik moest alles uit de kast halen. De derde set liep het heel goed. Ik ben blij dat de zaken in stijgende lijn gaan.”

“Het niveau in het mannentennis ligt echt heel hoog”, ging Goffin voort. “De jongeren die komen piepen beschikken over een groot potentieel en diegenen die er al een tijdje zijn spelen ook heel goed. Elke match is moeilijk, zeker in een Masters 1.000-toernooi, met een selecter deelnemersveld. Ik wil nu vooral op de ingeslagen weg doorgaan en alles eraan doen om mijn spelniveau op te krikken.”

Goffin neemt het dinsdag of woensdag op tegen de winnaar van het duel tussen de Italiaan Marco Cecchinato (ATP-93), halvefinalist op Roland-Garros in 2018, en de Duitser Dominik Köpfer (ATP-54). Als hij ver wil geraken, zal hij daarna nog moeten zien af te rekenen met kleppers als Alexander Zverev (ATP-6) en Novak Djokovic (ATP-1).

Corrigeer

MEER NIEUWS