Snelheidsplan deels aangepast in Oude Veldstraat

Snelheidsplan deels aangepast in Oude Veldstraat

De Oude Veldstraat is nu over de volledige lengte zone 50 Foto: gsv

Lochristi -

In een deel van de Oude Veldstraat in Zaffelare werd het in januari hertekende snelheidsplan van de gemeente Lochristi herzien. Zone 30 wordt er opnieuw zone 50.

Op de verbindingsweg naar Eksaarde gold na de hertekening van de zones deels een snelheidsbeperking van 50 km per uur, en deels van 30 km per uur. Regelmatige politiecontroles van Regio Puyenbroeck zorgden steeds voor heel wat overtredingen in de bewuste straat. Bewoners kaartten ook op de socials het onlogische van de gemengde snelheden binnen de Oude Veldstraat aan. Die zorgden op zijn minst voor heel wat verwarring.

De gemeenteraad besliste nu dat het deel tussen de N449 en de Persijzerstraat, een strook van anderhalve kilometer, in plaats van zone 30 opnieuw zone 50 wordt. Na evaluatie blijkt de initiële woonwijksnelheid, die was ingegeven door de 30 in de parallelle Beeweg en enkele andere zijstraatjes, geen goede keuze te zijn, klinkt het. De gemeente volgt hierbij het advies van de mobiliteitscommissie. Aan het begin van de Persijzerstraat geldt wel nog steeds zone 30, omwille van de kleuterafdeling van Vrije Basisschool De Weg-Wijzer.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio