HOCKEY Ereklasse

Tom Boon troefkaart bij Leopold: “Prijzenkast verder opvullen”

Tom Boon troefkaart bij Leopold: “Prijzenkast verder opvullen”

Tom Boon. Foto: BELGA

Brussel / Ukkel -

In Bloemendaal bleef Tom Boon (31) geblesseerd aan de kant en was hij volgens coach Robin Geens de missing link voor de Europacup. Met Leopold aast de goalgetter op de 29ste landstitel.

Dat Tom Boon hockey zou spelen stond in de sterren geschreven. Zijn grootmoeder Jacqueline Ronsmans schopte het tot international. Ook moeder Carine Boon-Coudron vertegenwoordigde de nationale ploeg en zowel dochter Jill als zoon Tom zouden volgen. Marc Coudron, recordinternational met 358 caps, is dan weer de oom van Tom Boon die intussen zelf een indrukwekkend palmares opbouwde. Zo veroverde de aanvaller met Racing Brussel van 2009 tot 2013 vijf opeenvolgende landstitels in het zaalhockey. Inmiddels mag Boon ook pronken met Olympisch zilver in 2016, een wereldtitel in 2018 en een Europese titel in 2019 waarbij hij ook bekroond werd als topschutter. In Amsterdam bleef Boon wegens een blessure aan de hamstrings aan de kant tegen zijn ex-ploeg Bloemendaal wat een streep door de rekening betekende. Tom Boon tekende vorig jaar een contract van vijf seizoenen bij Leopold wat wel wat stof deed opwaaien omdat de Red Lion weg geplukt werd bij de buren van Racing. Boon ontgoochelde alvast nog niet, want met 28 goals is hij topschutter in ereklasse en met Leopold zit hij nog steeds in de titelstrijd verwikkeld.

“Ik wil graag mijn prijzenkast verder opvullen”, zegt Tom Boon, die na zijn carrière niet kan rentenieren. Maar hij moppert niet.

“Op mijn achttiende stopte ik mijn studies en koos voor een profcarrière in het hockey. Echt blij was mijn familie daar toen niet mee, want de toekomst oogde nog onzeker hoe de sport zou evolueren. Inmiddels mag ik niet klagen over de verloning, al zal ik na mijn carrière geen jaren lang kunnen chillen zoals de Rode Duivels in het voetbal.”

“Ik maakte de juiste keuze. Door enkel op hockey te kunnen focussen groeide ik uit tot de speler die ik nu ben. Andere activiteiten hadden mijn ontwikkeling kunnen afremmen.”

“Het EK in 2013 in België betekende het kantelpunt. Sedertdien wakkerde de belangstelling aan. Ik investeerde in immobiliën om mijn toekomst veilig te stellen. Voorts organiseer ik hockeystages voor jongeren.”

Met zijn ervaring lijkt een trainerscarrière een logische volgende stap.

“Ik heb wel steeds meer oog voor tactiek, maar ik wil toch graag zo lang mogelijk als speler aan de top spelen”, besluit Tom Boon.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio