Rave met 300-tal aanwezigen stilgelegd: feestgangers bekogelen politie met glazen flessen

 

 ©  MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

De politie is zaterdagnacht binnengevallen in een oude loods langs het kanaal in Ruisbroek, een deelgemeente van het Vlaams-Brabantse Sint-Pieters-Leeuw, waar een illegale raveparty aan de gang was. De aanwezigen keerden zich tegen de politie en bekogelden hen met flessen. Via politiebeelden worden de daders nu geanalyseerd.

Niet voor het eerst vond er een raveparty plaats langs het kanaal Brussel-Charleroi. Dit keer kreeg de politie in de nacht van zaterdag op zondag omstreeks 4 uur een tip van een alerte inwoner dat er wel heel veel verkeer was richting een leegstaande loods aan de Vaartkant Oost op de grens van Ruisbroek en Drogenbos. “Toen de eerste interventieploegen arriveerden, bleek er een illegale raveparty aan de gang te zijn waar zeker tussen de tweehonderd en driehonderd aanwezigen waren”, laat Jeroen Beke Smets weten, woordvoerder van de politiezone Zennevallei. De zone riep meteen versterking in van de omliggende zones, ook de federale politie kwam ter plaatse.

Omdat de feestvierders in overtal waren, werd de hele operatie gefilmd om op een later tijdstip zoveel mogelijk aanwezigen te kunnen identificeren. “Toen de politie binnenviel in de loods, werden de agenten bekogeld met flessen door de feestvierders die het duidelijk niet wilden accepteren dat het feestje was afgelopen. Daarbij raakte gelukkig geen collega’s gewond”, zegt Jeroen Beke Smets.

Alcohol en drugs

Veel feestvierders waren duidelijk onder invloed van drank en drugs. “In de chaos probeerden velen onder hen nog weg te vluchten, onder meer via het dak. Daarbij werden enkele ramen ingeslagen en raakten enkele feestvierders gewond. In de loods werd verder nog een hoeveelheid drank en een professionele muziekinstallatie in beslag genomen.”

De politie kon ondertussen al een tiental ravers identificeren waaronder de vermoedelijke organisator. “De camerabeelden moeten ons de komende dagen helpen om nog meer ravers te identificeren. Uit de eerste identificaties blijkt dat het om twintigers en dertigers gaat uit de omgeving en uit het Brussels gewest. Maar er waren ook enkele personen uit Frankrijk aanwezig. Voorlopig lijkt er geen link te zijn met de eerdere feestjes in het Ter Kamerenbos”, aldus Beke Smets.

Niet eerste keer

De lokale politie Zennevallei kreeg in het verleden al meermaals te maken met illegale raveparty’s. “Zeker de kanaalzone tussen Ruisbroek en Drogenbos lijkt een aantrekkelijke plek voor deze ravers. De afgelopen maanden werd zowel langs onze kant van de vaart als aan de overkant in Drogenbos al verschillende keren een illegaal feestje stilgelegd. Voor onze zone is dit een steeds groter aandachtspunt.”

Matthias Vanhamme

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Video

Keuze van de redactie