Dries Devenyns met Alaphilippe op trainingskamp naar Almeria

Dries Devenyns met Alaphilippe op trainingskamp naar Almeria

Foto: BELGA

Dries Devenyns is van de voorlopige deelnemerslijst van de Brabantse Pijl gehaald, een koers waarin de Kwaremontenaar altijd een rol van betekenis speelde. Devenyns zit wel bij de voorselectie van tien voor de Amstel Gold Race, waar hij eventueel opnieuw de luitenant is van wereldkampioen Julian Alaphilippe.

“Door omstandigheden zit de Brabantse Pijl er niet in”, aldus ploegleider Wilfried Peeters. “Na Catalonië was hij niet voldoende hersteld voor de Ronde van Vlaanderen. Met het slechte weer na de Ronde van Vlaanderen vonden we het opportuner om hem samen met Julian op trainingskamp te sturen naar de buurt van Almeria. Hij kon toch moeilijk in de Ardennen in de sneeuw gaan trainen vorige week en in Calpe was het weer ook al te slecht.”

Deceuninck - Quick-Step kijkt pas na woensdag in Overijse naar de uiteindelijke zeven voor de Amstel, maar het laat zich aanzien dat Alaphilippe in zijn jacht op vooral de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik hoopt daar een steengoede Devenyns te treffen.

Corrigeer

MEER NIEUWS