Fabio Jakobsen apetrots op winnende Mark Cavendish: “Hij verdient dit als grote kampioen”

 

Na drie jaar wachten was het maandag eindelijk nog eens raak voor Mark Cavendish, die de tweede rit in de Ronde van Turkije won. Ploegmakker Fabio Jakobsen was door het dolle heen.

Vincent Van Genechten

LEES OOK. Mark Cavendish na zijn 45ste overwinning voor de Wolfpack: “Ongelofelijk om weer te kunnen winnen na wat ik de laatste jaren heb meegemaakt”

De Nederlander is in Turkije bezig aan zijn comeback na zijn doodsmak in de Ronde van Polen vorig jaar. Jakobsen mengde zich in de debatten door zich mee op kop te zetten in de trein van Deceuninck - Quick-Step. Na afloop kreeg hij een knuffel van Cavendish.

“Het is geweldig”, aldus de gewezen Nederlandse kampioen. “Het is speciaal voor mij om hier terug te zijn. En dan Mark zien winnen, dat is heel mooi. Hij vecht al sinds de start van het seizoen voor deze overwinning, hij is écht gemotiveerd. Ik heb niet veel kunnen helpen, maar toch een beetje en zoveel ik kon. Het is fantastisch dat hij wint, hij verdient het want hij is een grote kampioen.”

Jakobsen rijdt zijn eerste koers sinds zijn val en pakt alles naar eigen zeggen stap voor stap. “Er zijn nu al mensen die mij vragen wanneer ik opnieuw ga sprinten. Laat me vooral eerst een rittenkoers uitrijden en mijn vorm opnieuw opbouwen. Toen ik crashte, stond ik op het niveau van Mark en het zit er nog steeds in. Het vraagt alleen wat tijd om het opnieuw te vinden. Tot dan ga ik iedereen proberen te helpen. Dat motiveert mij ook, het is gewoon fijn om opnieuw wielrenner te zijn.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Voor Patrick Lefevere en Deceuninck - Quick-Step was het alweer zege nummer zestien van het seizoen. Lefevere was dan ook door het dolle heen: “Zo trots dat ik in een oude wolf geloofde.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Meer sportnieuws

Meer over Mark Cavendish

Video

Keuze van de redactie