Leerlingen Heilig-Hartcollege maken Heistse jazzclub bekend bij jongeren

Vier laatstejaars van het Heilig-Hartcollege zetten zich in voor de bekendheid van de Hnita Jazz Club bij een jongere generatie. © rr

Heist-op-den-Berg -

De legendarische Hnita Jazz Club in Heist-op-den-Berg bekendmaken bij jongeren: laatstejaars Handel Lauren Grant, Diandra Docx, Cédric Roclée en Naima Creemers van het Heilig-Hartcollege maken momenteel hun eindwerk van die uitdaging. De komende weken zetten ze zich in om de campagne ‘Eerst de balken, dan de noten’ mee te verspreiden bij hun generatiegenoten. Dat doen ze voornamelijk via sociale media.

De bekende Hnita Jazz Club ondergaat op dit ogenblik een grondige renovatie. Vorige week lanceerde de club onder het motto ‘Eerst de balken, dan de noten’ een oproep naar 50.000 euro aan giften voor de binnenafwerking van de hoeve in de Lostraat in Heist-op-den-Berg. Artiesten als Daan Stuyven en Jef Neve zetten de schouders mee onder de campagne, net als Lauren, Diandra, Cédric en Naima van het Heilig-Hartcollege.   

Sinds september werken de leerlingen aan een plan om de geschiedenis en de toekomst van de club bekend te maken bij jongeren. Als voorbereiding leerden ze de jazzclub kennen en lichtten ze de onderneming financieel door. Ze maakten ook kennis met de fabelachtige historiek van de club.

Communicatieplan

“We waren meteen onder de indruk van de geschiedenis”, zeggen de leerlingen. “We zien dit project als een mooie uitdaging. Aan de hand van een communicatieplan dat we samen opstelden, gaan we de giftencampagne ondersteunen met een frisse en toegankelijke communicatie op Instagram en Facebook.”

In de opleiding handel van het Heilig-Hartcollege werd het oprichten van een minionderneming als geïntegreerde proef voor het eerst vervangen door een traject binnen een bestaande organisatie. Naast de Hnita Jazz Club nemen ook Duurzame Heistenaars en Heide Atelier deel aan dat concept. (kvro)

www.hnitajazzclub.be
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus