Mark Cavendish na zijn 45ste overwinning voor de Wolfpack: “Ongelofelijk om weer te kunnen winnen na wat ik de laatste jaren heb meegemaakt”

Mark Cavendish na zijn 45ste overwinning voor de Wolfpack: “Ongelofelijk om weer te kunnen winnen na wat ik de laatste jaren heb meegemaakt”

Foto: BELGAIMAGE

Niemand minder dan Mark Cavendisch heeft de tweede etappe van de Ronde van Turkije aan zijn erelijst toegevoegd. Zijn eerste zege sinds 2018 en daar was de Brit maar wat blij mee. Hij bedankte uitvoerig zijn ploeggenoten na de finish en was ook weer zijn emotionele zelve. “Ik moet zeggen dat ik verrast was hoe snel ik de laatste meters van de etappe reed.”

LEES OOK.The Manx Missile is terug! Mark Cavendish klopt Jasper Philipsen in de Ronde van Turkije en valt in de armen van Fabio Jakobsen

“Het is ongelooflijk, fantastisch, ik krijg nooit genoeg van dit gevoel!”, reageerde Cav na de wedstrijd bij zijn ploeg. “Iedereen in het team was vandaag ongelooflijk toegewijd en dat was heel belangrijk. Ik wist na gisteren dat ik de snelheid had die nodig was om te winnen en ik wist ook dat als ik in het wiel van Greipel zou zitten, ik een kans zou hebben in de laatste paar honderd meter. Philipsen sprong vroeg weg en had een kleine voorsprong, maar ik had genoeg om nog wat goed te maken en ik moet zeggen dat ik verrast was hoe snel ik in de laatste meters van de etappe reed”, verklaarde de Brit na zijn achtste overwinning in de wedstrijd, die hem de leiding in het algemeen klassement en het puntenklassement opleverde.

“Ik wil Deceuninck - Quick-Step en Patrick (Lefevere, red.) bedanken dat ze me deze kans hebben gegeven. Patrick geloofde in mij en ik ben zo gelukkig om hier te zijn in dit speciale team, in deze familie. Sommige mensen dachten dat ik niet meer kon winnen, maar hij deed het en daar ben ik dankbaar voor. Om weer te kunnen winnen na wat ik de laatste jaren heb meegemaakt, is echt ongelooflijk. Het was emotioneel en al mijn teamgenoten omhelzen na de finish was geweldig. Wat me supertrots maakte, was dat Fabio erbij betrokken was, zeker na wat hij heeft meegemaakt. Zoals ik al zei, dit team is een familie en ik ben blij dat ik er deel van mag uitmaken”, voegde Cavendish nog toe na zijn 45ste overwinning met de Wolfpack.

Corrigeer

MEER NIEUWS