Wat zijn de troeven van Loena Hendrickx en Louis Croenen voor De Container Cup?

De Kempen boven in de dinsdagaflevering van de Container Cup want met kunstschaatster Loena Hendrickx en zwemmer Louis Croenen komen twee van onze allerbeste olympiërs uit de Antwerpse regio aan bod.

Wat zijn de troeven van Loena Hendrickx en Louis Croenen voor De Container Cup?
Foto: AFP

Loena Hendrickx (video bovenaan)

Kunstschaatsster

Leeftijd: 21

Lengte: 1m62

Gewicht: 51kg

Palmares: Vijfde plaats op het WK kunstschaatsen 2021 en het EK kunstschaatsen 2018, zestiende op de Olympische Spelen in 2018

Loena Hendrickx is de vierde vrouw die in de container van Play4 stapt en doet dat met veel vertrouwen. Twee weken geleden werd de 21-jarige Kempense bijzonder fraai vijfde op het WK kunstschaatsen, een prestatie die ze volgend jaar op de Winterspelen hoopt te evenaren. Maar eerst dus uitblinken in de Container Cup. Al is ze door de aard van haar sport wel in het nadeel ten opzichte van fysiek sterke vrouwen die haar vooraf gingen. “De Container Cup is eigenlijk alles wat ik eigenlijk nooit doe. Dus ik ben héél benieuwd hoe ik het ga doen.”

Wat zijn de troeven van Loena Hendrickx en Louis Croenen voor De Container Cup?
Foto: AFP

Louis Croenen (video hierboven)

Zwemmer

Leeftijd: 27

Lengte: 1m86

Gewicht: 79kg

Palmares: Viervoudig EK-medaillewinnaar, eerste Belg ooit die twee olympische finales zwemt op één avond

Ook Louis Croenen haalde in het recente verleden de krantenkoppen. De 27-jarige zwemmer stelde vorige week in Eindhoven zijn eigen Belgisch record op de 100 meter vlinderslag scherper. Croenen verdedigde de kleuren van ons land op de Olympische Spelen van Londen (2012) en Rio de Janeiro (2016) en wil deze zomer ook nog schitteren in Tokio. “Ik hoop dat mijn derde Spelen mijn allerbeste gaan worden.” Croenen betwijfelt of hij kan schitteren in De Container Cup. “Ik denk dat de mensen veel van mij gaan verwachten op de monkey bars, maar ik weet dat dat niet zo’n evidente proef is. Zeker na het lopen, wat al een moeilijke proef zal zijn voor mij.”

Bekijk de aflevering met Loena Hendrickx en Louis Croenen vanavond om 19u55 op Play4.

Top-drie mannen

1 Tim Declercq 9:36.25

2 Jarni Amorgaste 9:38.86

3 Jasper Philipsen 10:16.15

Top-drie vrouwen

1 Delfine Persoon 10:40.36

2 Lize Broekx 10:41.86

3 Julie Allemand 13:02.60

Corrigeer

RECENT NIEUWS

De keuze van de redactie Enkel voor abonnees