Dieven doen heel wat moeite om aanhangwagen te stelen

Dieven doen heel wat moeite om aanhangwagen te stelen
Menen / Lauwe -

Via de haag, door de akker, met het slot erop. Hoe dieven een aanhangwagen konden stelen, is ook voor de mensen van Saverwel in Lauwe een raadsel. Ze hopen het gestolen goed terug te krijgen.

Bij sanitairbedrijf Saverwel in de Dronckaertstraat in Lauwe kregen ze vermoedelijk zondagnacht ongewenst bezoek. Dieven zijn er aan de haal gegaan met een lege aanhangwagen. Daarvoor moesten ze alvast heel wat moeite doen. “De grote poort was gesloten, dus moeten ze via de achterkant zijn binnengekomen”, zegt Anthony Vanderroost.

Niet evident, want daarvoor moesten ze eerst een draad doorknippen. “Daarna moesten ze eerst de dikke kettingen waarmee de aanhangwagen vast hing losmaken. Ze moesten ze daarna door de haag achteraan hebben geduwd om via het aangrenzende boerenveld weg te komen. Een extra slot dat ervoor zorgt dat je niet kunt aanhaken aan een auto vonden we niet terug – ik vraag me dus af hoe ze ermee weggeraakt zijn.”

De aanhangwagen was nog niet zo oud. Begin april 2018 brandde de loods van Saverwel volledig uit, waardoor ze toen een nieuw exemplaar moesten aankopen.

De politie is ingelicht, maar veel hoop om hun gerief terug te krijgen hebben ze bij het bedrijf niet. Ze hopen nog dat camerabeelden iets kunnen opleveren. Daders hebben ze niet meteen op het oog. “Zondagavond zaten hier wel Roemenen in onze ijzerbak te snuffelen, maar die hebben we weggejaagd.”

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio