Ook Pat Krimson kreeg al aanvragen voor illegale feestjes: “Er borrelt van alles. De mensen zijn het beu”

Ook Pat Krimson kreeg al aanvragen voor illegale feestjes: “Er borrelt van alles. De mensen zijn het beu”

DJ Pat Krimson kreeg in een week tijd drie aanvragen om te draaien op illegale feestjes. Foto: Pat Krimson

Nadat de politie dit weekend nog een raveparty met 300 mensen stillegde, trekt nu ook de bekende dj Pat Krimson aan de alarmbel. Hij kreeg op een goeie week tijd drie aanvragen om op illegale feestjes te draaien. “Je voelt dat er van alles aan het borrelen is. Het wordt hoog tijd dat de evenementensector wordt ingeschakeld om veilig te feesten. Want de mensen zijn het ronduit beu.”

LEES OOK. Rave met 300-tal aanwezigen stilgelegd: feestgangers bekogelen politie met glazen flessen

Patrick Claesen (55), beter bekend als Pat Krimson van 2 Fabiola, postte maandagochtend een opvallend bericht op zijn Facebookpagina. “Beleidsmakers, wakker worden!”, schrijft hij. “Ik kreeg alleen al de laatste week drie aanvragen voor dj-sets op verlaten locaties. Van een chalet in de Ardennen tot een loods diep in een bos in Nederlands Limburg.”
De dj ging niet in op de voorstellen. Ook al werd hem voor een van de feestjes in België – een optreden voor honderd man – zijn gage maal drie aangeboden. “Natuurlijk ging ik daar niet op in”, verduidelijkt hij. “Maar het feit dat er bij mij en bij ook andere dj’s aanvragen binnenlopen, betekent dat er van alles aan het borrelen is. De mensen zijn het ronduit beu aan het woorden. En dat zorgt voor gevaarlijke toestanden. Ik pleit ervoor dat de evenementensector wordt ingeschakeld, zodat er veilig gefeest kan worden. Volgens de coronamaatregelen natuurlijk. Dat kan perfect. Wij zitten al een jaar thuis, maar we zouden kunnen helpen om veilig feestjes te organiseren.” ‘Patje’ Krimson betreurt het dat het woord ‘feestje’ na een jaar corona zo’n negatieve bijklank heeft gekregen. “Dat terwijl de mensen enorm veel nood hebben aan vrijheid en ontspanning. Neem alstublieft beslissingen voor alles ontspoort en in de illegaliteit wordt georganiseerd.”

Corrigeer