Minder coronabesmettingen, maar ziekenhuiscijfers blijven stijgen

Minder coronabesmettingen, maar ziekenhuiscijfers blijven stijgen

Foto: BELGAIMAGE

Breendonk / Liezele / Puurs-Sint-Amands / Ruisbroek / Berlaar / Heist-op-den-Berg / Mechelen / Willebroek / Sint-Katelijne-Waver / Lier / Duffel / Bonheiden / Bornem / Nijlen / Putte -

Het aantal nieuwe besmettingen met het coronavirus in onze regio is voor de tweede week op rij gedaald. Er werden deze week 438 besmettingen geregistreerd. De ziekenhuiscijfers gaan wel nog steeds de foute richting uit, maar de vaccinaties komen steeds meer op gang. 21% van de volwassenen kreeg al een prik.

Volgens Sciensano werden er op een week tijd 438 nieuwe bevestigde besmettingen geregistreerd in het arrondissement Mechelen. Dat zijn er 110 minder dan vorige week. Het is ook de tweede daling op rij. Sinds de start van de coronacrisis meer dan een jaar geleden raakten al minstens 18.493 mensen besmet. Mechelen telde in die periode 5.081 besmettingen en staat daarmee bovenaan de rangschikking. Berlaar telde het kleinste aantal positieve tests: 499.

Ook in de cijfers van de afgelopen week staat Mechelen bovenaan met 105 nieuwe besmettingen. Dat is een daling van zes besmettingen ten opzichte van vorige week. In Heist-op-den-Berg zakte het aantal nieuwe positieve tests van zeventig naar 62. Lier telde 61 besmettingen, dat is wel een stijging. Willebroek en Sint-Katelijne-Waver vervolledigen de top vijf met respectievelijk 48 en 34 gevallen. Ook hier staat Berlaar onderaan: tien besmettingen op een week tijd.

Minder coronabesmettingen, maar ziekenhuiscijfers blijven stijgen
Foto: rr

De incidentie is nog steeds het hoogst in Willebroek. Omgerekend naar 100.000 inwoners en berekend op twee weken, werden er 492 besmettingen vastgesteld. Dat is een forse daling ten opzichte van de 678 van vorige week. Berlaar telde er 369. Onderaan staan Duffel (221) en Mechelen (246). De incidentie van de overige acht steden en gemeenten ligt erg dicht bij elkaar. Omgerekend registreerden ze ieder tussen de 268 en de 314 besmettingen per 100.000 inwoners.

Ziekenhuiscijfers stijgen wel

De ziekenhuiscijfers blijven wel stijgen. Momenteel liggen er 412 mensen door het coronavirus in een ziekenhuis in de provincie Antwerpen. Dat zijn er negentien meer dan vorige week. Het aantal patiënten op de intensieve zorgen steeg dan weer van 119 naar 125. Alleen het aantal mensen dat aan de beademing moet, daalde licht: van 65 een week geleden naar 62 op dit moment.

De afgelopen week werden er ruim 14.000 mensen gevaccineerd in onze regio. Dat maakt dat er nu al 58.584 mensen minstens een dosis van een coronavaccin toegediend kregen. Dat is 21% van alle volwassenen. In Bonheiden werd 25,66% van de mensen gevaccineerd. Dat is het hoogste aantal van de provincie. In Puurs-Sint-Amands is dat 24,32%. Mechelen scoort het laagst in onze regio: 18,43%. Het doet daarmee wel beter dan steden zoals Turnhout (17,48%) en Antwerpen (15,74%).

Op de hoogte blijven van al het nieuws rond het coronavirus? Volg hier de laatste updates.

Meer over Coronavirus

Corrigeer

MEER NIEUWS

AANGERADEN