Betonnen fietssuggestiestroken worden geasfalteerd om hinder te voorkomen

Betonnen fietssuggestiestroken worden geasfalteerd om hinder te voorkomen

De Grote Nieuwedijkstraat is vanaf deze week afgesloten voor het verkeer. De fietssuggestiestroken worden vervangen. Foto: Stijn Van de Sande

Mechelen -

In de Grote Nieuwedijkstraat in Mechelen gaat deze week de heraanleg van de fietssuggestiestroken van start. De stroken in beton zorgen al jaren voor geluidsoverlast en trillingen. Ze worden vervangen door asfalt. De werken zullen een tweetal weken duren.

In 2016 werd de Grote Nieuwedijkstraat in Mechelen heraangelegd vanaf de Nekkerspoelstraat tot een vijftigtal meter voorbij het kruispunt met de Caputsteenstraat. Aan beide zijden van de straat werden fietssuggestiestroken in beton aangebracht. Die zorgen al enkele jaren voor geluidshinder en trillingsoverlast in een deel van de woningen.

In mei vorig jaar werd een eerste oplossing uitgeprobeerd om de mysterieuze overlast te voorkomen. “Want niemand weet precies wat de hinder veroorzaakt”, vertelt schepen van Openbare Werken Patrick Princen (Vld-Groen-m+). “We hebben metingen laten uitvoeren en een studiebureau aangesteld. De hinder leek ook erger te zijn bij lange droogte. In mei hebben we de cementgebonden fundering onderbroken en vervangen door een ongebonden zandfundering en een isolatieband. Maar dat had niet het gewenste effect.”

Onvoorzien

Daarom besliste de stad na overleg met de buurtbewoners om de betonnen fietssuggestiestroken te vervangen door stroken in asfalt. “In een ander deel van de straat werd al met stroken in asfalt gewerkt en daar is geen hinder. De nieuwe asfaltstroken moeten de overlast voor eens en voor altijd verhelpen”, zegt Princen. “De werken duren tot en met dinsdag 27 april. Het verkeer kan omrijden via de Boerenkrijgstraat.”

“We stellen hoge kwaliteitseisen, maar kunnen niet uitsluiten dat er af en toe onvoorziene problemen opduiken”, aldus Princen. “Daarom nemen we als stad onze verantwoordelijkheid. Het is niet leuk om een relatief nieuw stuk straat opnieuw te moeten opbreken, maar we willen de hinder voor de buurt wegnemen en ervoor zorgen dat de straat weer voor een langere periode goed is.”

De kostprijs van de werkzaamheden bedraagt net geen 74.000 euro.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio