Daar gaan de titelkansen van de Denver Nuggets: sterspeler Jamal Murray scheurt kruisbanden af

Daar gaan de titelkansen van de Denver Nuggets: sterspeler Jamal Murray scheurt kruisbanden af

Jamal Murray zal dit seizoen niet meer in actie komen Foto: AFP

De Denver Nuggets zullen het voor de rest van het seizoen zonder één van hun sterspelers moeten doen. Jamal Murray (24) , spelverdeler van de Nuggets, raakte in de nacht van maandag op dinsdag geblesseerd tegen de Golden State Warriors. De Amerikaan scheurde de voorste kruisbanden van zijn linkerknie af. Een domper voor de ploeg uit Denver.

Met nog 50 seconden op de klok ging Murray naar de ring, hij zette zich af en hij greep direct naar zijn linkerknie. De jonge Amerikaan trok meteen een pijnlijke grimas en bleef redelijk lang op de grond liggen. Het zag er niet goed uit voor Murray en Denver. Hij kon met de hulp van de medische staf van het veld wandelen, maar vandaag werd bevestigd dat hij zijn voorste kruisbanden afscheurde.

Jamal Murray is al jaren een opkomend talent, vorig jaar ontplofte hij in de NBA play-offs. Samen met Nikola Jokic, de andere ster van de Nuggets, bracht hij zijn ploeg tot in de finale van het Westen. Daar waren de LA Lakers net iets sterker. Dit jaar was Murray wisselvallig, maar hij was nog steeds een belangrijke pion voor de Nuggets.

Uiteindelijk verloren de Nuggets van de Golden State Warriors, het werd 116-107. Met 53 punten was Steph Curry weer de grote man bij de Warriors. Zo werd de spelverdeler van de Warriors de nieuwe clubtopscorer aller tijden. Hij passeerde Wilt Chamberlain, de legendarische center die in de jaren 60 furore maakte bij de ploeg uit San Francisco. De Nuggets staan vierde in het Westen, terwijl de Warriors pas op de tiende plaats te vinden zijn.

Corrigeer

MEER NIEUWS