Uit je kot... want volgende week is het Buitenspeeldag op je eigen buurtpleintje

Uit je kot... want volgende week is het Buitenspeeldag op je eigen buurtpleintje

Foto: lvh

Lochristi -

Nog exact een week en het is weer van dat: help, de tv is stuk, alleen maar een zwart scherm op de jeugdzenders op woensdagmiddag 21 april. Proximus of Telenet bellen? Nee, het is gewoon weer Buitenspeeldag. Ook in Lochristi. Maar dan wel in een bijzondere versie. Hoe zou dat nu weer komen?

Extra speelprikkels geven aan de Vlaamse jongeren, en ze allemaal uit hun kot jagen. Dat is al jaren de doelstelling van deze bijzondere namiddag. In C-tijden iets voor dat andere C-woord: creativiteit. “De verschillende gemeentelijke diensten slaan de handen in elkaar, nu nog meer dan anders. Met vanalles dat te beleven valt binnen de geldende coronamaatregelen”, zegt Lisa Van Holm, jeugdanimator en speelpleinverantwoordelijke.

200 buitenspeelpakketten (zijn helaas al de deur uit)

Thuis of in je onmiddellijke buurt aan de slag gaan, kan met de 200 buitenspeelpakketten die de Jeugddienst heeft klaargemaakt. Slecht nieuws helaas: die pakketten boordevol zijn al allemaal de deur uit. Met daarin knutselactiviteiten in het teken van Roger Raveel, ontdekkingen met geocoaches, heuse vieruurtjes en zoveel meer. Op woensdag 21 april zal je de spelinformatie ook kunnen terugvinden op de site van de Jeugddienst. (lees verder onder de foto)

Uit je kot... want volgende week is het Buitenspeeldag op je eigen buurtpleintje
Vorig jaar zagen we vooral online beelden van de alternatieve Buitenspeeldag in Lochristi Foto: ghl

14 buurtpleintjes met veel speeltips

Wie buiten spelen zegt, denkt natuurlijk ook aan de massa Lootse buurtpleintjes – ruim dertig zijn er ondertussen. Op veertien daarvan zullen volgende week unieke speelborden staan, met even unieke speeltips voor die middag. Op maat geknipt en verpakt voor het pleintje waar u op dat moment vertoeft. Toch iets anders te doen die middag? De borden blijven er na 21 april zeker nog een tijdje staan.


Voor u met uw grut heel Lochristi doorkruist: de uitverkoren pleintjes zijn vlakbij Orphanimo, in de Bijlokelaan, de Populierenhof, de Acacialaan, Lobos, de Langenakkerlaan, de Kouter, Smetsakker en het terrein KLJ-Hijfte meisjes in de hoofdgemeente. Beervelde speelt in de pastorijtuin in Beervelde-Dorp, Zeveneken kraait van plezier in het Bonnebos, en Zaffelaarse kinderen zoeken vertier aan de Sporthal van Zaffelare, aan het Moleneinde en de Dijkgracht.

Geert Herman

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio