Renoveren, stresseren en (hopelijk) langs de kassa passeren: strijd wordt harder in ‘Huis gemaakt’

Renoveren, stresseren en (hopelijk) langs de kassa passeren: strijd wordt harder in ‘Huis gemaakt’

Foto: VTM

De handschoenen gaan uit in ‘Huis gemaakt’. De drie koppels in het VTM-programma nemen het voortaan tégen elkaar op en strijden vanavond een eerste keer voor geld. Wie de knapste woonkamer bouwt, steekt zomaar 2.000 euro extra budget op zak.

In Laakdal, Lokeren en Kortrijk wordt nog steeds duchtig gerenoveerd in drie potentiële droomwoningen. Maar om hun huis te kunnen winnen, moeten de drie koppels vanaf nu nog een tandje bijsteken. Want aan elke kamer wordt een mooi prijs gebonden, vertelt presentatrice Dina Tersago vanavond aan de koppels. “Jullie beginnen aan de tweede ruimte: de woonkamer. Jullie krijgen acht dagen de tijd om die af te werken en moeten vanaf nu ook jullie eigen budget beheren. Wie de kamerprijs wint, krijgt een extra budget van 2.000 euro.”

Voor Amber en Kenny, Jerina en Harry en Antje en Ruben aan hun verbouwingen beginnen, mogen ze een kijkje nemen bij de tegenstand. Dat blaast de concurrentiestrijd nog wat verder aan, ook bij de koppels onderling. Amber sluit een weddenschap met Kenny voor de volgende ruimte: “Als we deze kamerprijs winnen, dan komt er een glitter-wc. Met óveral glitters.” Ironisch genoeg trekt interieurarchitect Gert naar een ander koppel met stijladvies. Jerina en Harry kregen bij het vorige jurybezoek namelijk kritiek en kunnen dus hulp gebruiken. Hun weinig gesmaakte zitzak wordt naar het stort verwezen, en in de woonkamer kiezen ze voor elegante donkerblauwe muren. Maar tegelijk wegen de verbouwingen, naast hun fulltime job, door op het paar. Harry verliest ei zo na de moed. “Ik verdrink echt, ik ben fucking done.”

Antje en Ruben zien het nog beter zitten. Ze hopen de jury te overtuigen met een lange, maar smalle woonkamer. Daarvoor trekt Ruben zich terug in zijn atelier om te werken aan de absolute ‘eyecatcher’ van de living: een houten latjeswand.

Huis gemaakt

VTM, 20.40 uur

Corrigeer

MEER NIEUWS