18.000 stemmen voor Pallas of Volxus, ‘De Vooruit’ definitief uitgesloten

18.000 stemmen voor Pallas of Volxus, ‘De Vooruit’ definitief uitgesloten

Wordt het Pallas of Volxus? ‘De Vooruit’ wordt het alvast niet. Foto: FVV / Montage De Gentenaar

Gent -

Het volk heeft gesproken, de stembussen gingen woensdagmorgen dicht. Gaan we binnenkort naar voorstellingen in ‘Pallas’ of spreken we over ‘Volxus’? We weten het tegen het einde van de maand.

De twee voorstellen laten niemand onberoerd. Op het internet ondertekenden al meer dan duizend mensen een petitie om als nieuwe naam simpelweg ‘De Vooruit’ te kiezen. Even kon er zelfs op die naam worden gestemd, toen een hacker dinsdag een derde optie had toegevoegd aan de website. “We zijn niet doof voor die reacties”, zegt woordvoerder Mieke Dumont. “We bekijken nog hoe we ermee omgaan. Maar dat onze nieuwe naam ‘De Vooruit’, ‘Voorruit’ of iets dergelijks wordt, is uitgesloten.”

LEES OOK.Hacker voegt derde keuze toe voor naam van Kunstencentrum Vooruit: ‘De Vooruit’

Meer dan een bordje

Meer dan 18.000 mensen brachten de afgelopen 48 uur een stem uit op Pallas of Volxus. “Een hogere opkomst dan verwacht en uiteraard zijn we daar heel blij mee. Maar de knoop is nog niet doorgehakt: we analyseren de resultaten intern en nemen snel een beslissing. Het is meer dan zomaar een nieuw bordje aan onze voordeur. Zo moeten er bijvoorbeeld statuten worden aangepast en gaat het langs de Raad van Bestuur. Eind april komen we met de definitieve nieuwe naam.”

Achter het feit dat het kunstencentrum al de domeinnaam Volxus.be registreerde, hoeven we volgens Mieke Dumont niets te zoeken. “We hebben alle beschikbare domeinen geregistreerd voor zowel Pallas als Volxus. Pallas.be was al bezet door een Brussels bedrijf, maar Pallas.gent is bijvoorbeeld wél in onze handen.”

Geruchten dat de politieke partij een som geld betaald heeft aan het kunstencentrum, werden vanmorgen door algemeen coördinator Franky Devos tijdens een interview met de VRT bevestigd noch ontkend. “Er waren bemiddelingsgesprekken”, zegt hij, “en we hebben beslist om niet te communiceren over de inhoud daarvan.”

LEES OOK.Pallas of Volxus? “Paleis in het Gents spreek je uit als pallaas, niet als pallas”

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio