Twee minderjarige verdachten van moord op David P. maand langer in gesloten instelling

Twee minderjarige verdachten van moord op David P. maand langer in gesloten instelling

Archiefbeeld Foto: bfs

Beveren-Waas -

De 17-jarige verdachte en de 16-jarige verdachte uit Beveren van de moord op de 42-jarige David P. in Beveren moeten een maand langer in de gesloten instelling van Everberg blijven. Dat heeft de jeugdrechter in Dendermonde beslist.

Het lichaam van David P. uit Sint-Niklaas werd zaterdag 6 maart gevonden in een park naast de spoorlijn ter hoogte van de Lesseliersdreef. De man was zwaar toegetakeld en alles wees erop dat hij met geweld om het leven gebracht werd. Het slachtoffer werd via de datingapp Grindr naar het park gelokt door drie minderjarige verdachten.

Het gaat om een 17-jarige uit Antwerpen, een 17-jarige uit de Beverse deelgemeente Verrebroek en een 16-jarige uit de Beverse deelgemeente Kieldrecht. Ze gaven zich na de feiten aan bij de politie. De jeugdrechters in Antwerpen en Dendermonde beslisten vorige maand om hen in het GFC (gesloten federaal centrum) De Grubbe in Everberg te plaatsen. De beslissing om te plaatsen in Everberg moet na een maand opnieuw bevestigd worden. Dat deed de jeugdrechter in Antwerpen maandag voor de Antwerpse verdachte en nu ook de jeugdrechter in Dendermonde voor de twee andere verdachten.

Corrigeer

MEER NIEUWS