Dortmund-fans houden De Bruyne en co wakker met vuurwerkshow

Dortmund-fans houden De Bruyne en co wakker met vuurwerkshow

Foto: ISOPIX

De terugwedstrijd tussen Borussia Dortmund en Manchester City in de kwartfinale van de Champions League is een garantie op vuurwerk. Niet alleen op het veld, maar ook ernaast. Letterlijk dan, want een groepje Dortmund-fans heeft afgelopen nacht de spelers van City wakker gehouden met een vuurwerkshow. Rond een uur of drie in de nacht ging het eerste vuurwerk af.

LEES OOK (+).Met Kevin De Bruyne als mentor: wie is Phil Foden, het volgende wonderkind van Manchester City?

Het is iets dat we vaker en vaker zien. Supporters die de tegenstanders willen intimideren en ze geen slaap gunnen. Dat gebeurde ook afgelopen nacht in Dortmund. Het was even schrikken voor de mensen in het Raddison Blu-hotel. Om kwart voor drie in de nacht was er een luide knal te horen voor het hotel, maar liefst 17 Dortmund-fans lieten het vuurwerk afgaan, maar het was nog niet gedaan.

Een klein anderhalfuur na het eerste vuurwerk volgde het tweede. Weer werden de mensen in het hotel wakker. De politie kwam ter plaatse, maar kon niemand vinden. Uiteindelijk was het iemand van de City staf die de daders te pakken kreeg bij een derde poging. Hij liep de daders achterna en ze kwamen niet meer terug. Het derde vuurwerk ging niet af. Een nacht zonder al te veel slaap voor de mannen van Guardiola, misschien kan dat wel doorslaggevend zijn voor het resultaat vanavond.

Een late treffer van Phil Foden legde de 2-1 eindstand vast in de heenwedstrijd. De Duitsers zullen vanavond vol aan de bak moeten.

LEES OOK. Jadon Sancho haalt clash met Man City niet, ook Reus en Hummels zijn twijfelgevallen bij Dortmund

Corrigeer