Alexander Krieger (Alpecin-Fenix), net hersteld van blessure, maakt zware smak in Ronde van Turkije: “Hij bleef bij bewustzijn”

Alexander Krieger (Alpecin-Fenix), net hersteld van blessure, maakt zware smak in Ronde van Turkije: “Hij bleef bij bewustzijn”

Rechts onderaan gaat Krieger tegen de vlakte. Foto: Getty Images

Alexander Krieger was betrokken bij een zware crash in de vierde etappe van de Ronde van Turkije, die werd gewonnen door de Brit Mark Cavendish. Op 200 meter van de finishlijn ging Krieger hard tegen de vlakte van en werd daarna naar het ziekenhuis gebracht.

LEES OOK. Hattrick Cavendish: spurter van Deceuninck - Quick Step wint vierde etappe Ronde van Turkije in tumultueuze massaspurt

“Hij is (en is altijd) bij bewustzijn geweest. We zullen u verdere updates geven wanneer we nieuws uit het ziekenhuis hebben,” postte Krieger’s team Alpecin-Fenix op Twitter. De Duitser kon nog terug rechtkrabbelen en haalde alsnog de eindstreep.

De 29- jarige Krieger kent voor de tweede keer in enkele maanden tijd brute pech. Hij kwam in december al eens ernstig ten val tijdens een trainingsrit, met zware verwondingen tot gevolg. De Duitse sprinter was betrokken bij een verkeersongeval en liep verschillende breuken op in zijn gezicht, rechterarm en linkerelleboog.

Corrigeer

MEER NIEUWS