Ploegmakker van Wout van Aert is eerste slachtoffer van verboden fietsposities en wordt uit Brabantse Pijl genomen

Ploegmakker van Wout van Aert is eerste slachtoffer van verboden fietsposities en wordt uit Brabantse Pijl genomen

Foto: Instagram

Gijs Leemreize zal de Brabantse Pijl niet uitrijden. De Nederlander van Jumbo-Visma werd door de wedstrijdleiding uit koers genomen.

De ploegmakker van Wout van Aert reed op een bepaald moment namelijk met een sinds kort verboden fietspositie. Meer bepaald de ‘supertuck’, afdalen op de buis van de fiets. Dat wordt sinds dit jaar bestraft met een uitsluiting in eendagskoersen en dus was Leemreize eraan voor de moeite.

Vanaf 1 april zijn de ‘supertuck’ en de ‘puppy paws’ officieel verboden. UCI-woordvoerder Louis Chenaille liet aan onze krant weten dat het reglement strikt zal worden toegepast: “Wij bevestigen: de verboden posities leiden tot uitsluiting door de UCI-commissarissen.” Renners in overtreding komen er dus niet met een waarschuwing van af. Ze worden meteen uit koers gehaald. “De beslissing wordt onmiddellijk genomen op het moment dat deze posities waargenomen worden”, aldus Chenaille. “Ook met behulp van de commissaris die de tv-support doet.” Vrij vertaald: ook de VAR kijkt mee.

Corrigeer

MEER NIEUWS