Wout van Aert baalt maar is eerlijk na tweede plek in Brabantse Pijl: “Tom Pidcock was gewoon sterker, dat had ik al gevoeld”

 

 ©  GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Wout van Aert die geremonteerd wordt in een sprint? Het is nog niet vaak gebeurd. Tot hij door Tom Pidcock gepasseerd werd in de slotmeters van de Brabantse Pijl. “Hij was gewoon sterker”, aldus een teleurgestelde Van Aert.

Vincent Van Genechten

LEES OOK. Wat een stunt: Tom Pidcock remonteert Wout van Aert en wint de Brabantse Pijl

“Ik had gehoopt hier te winnen”, aldus onze landgenoot na de finish. “Maar Pidcock was gewoon sterker. Dat had ik gevoeld bij zijn versnellingen. In de sprint liepen mijn benen vol en kwam hij erover. Ik voelde me op zich wel goed en het was een goeie situatie door met drie, de beste van de koers, voorop te geraken. Het was een eerlijk gevecht, maar Tom was beter. Dat is wel balen, maar in de sprint had ik er niets van terug. Ik ging nochtans vroeg aan, wat normaal gezien mijn capaciteiten ten goede moet komen, maar de benen waren snel leeg. Pikkende beestjes waren het (lacht). Ik heb intussen de herhaling al bekeken, ik had gewoon geen verhaal. Ik ging dus zeker niet te vroeg aan.”

En nu focus op de Amstel? “Naast de zege grijpen, is altijd jammer maar ik was opnieuw op de afspraak. Opnieuw kom ik iets te kort en dat is opnieuw niet leuk. Ik ben dus teleurgesteld. Het is frustrerend dat ik het opnieuw op het laatste lastig krijg. Maar de benen zijn goed, dus we zullen zien. Dan komen de mannen van het Baskenland erbij dus we gaan een sterke ploeg hebben. Ik kijk ernaar uit, maar ik zat echt met deze koers in het hoofd vandaag. Onze tactiek? Die wordt voor de hand liggend. Ik ben sneller aan de finish en Primoz Roglic kan meer de koers maken. Het WK? Daar heb ik niks over geleerd, het parcours is totaal anders. Dat wordt ook nog lastiger ook.”

Aangeboden door onze partners

Meer sportnieuws

Meer over Wout van Aert

Video

Keuze van de redactie