Politie stelt 46 gerechtelijke pv’s op bij actie in Oost-Vlaanderen

Politie stelt 46 gerechtelijke pv’s op bij actie in Oost-Vlaanderen

Themabeeld Foto: MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Bij een grootschalige controleactie in Oost-Vlaanderen hebben de federale en lokale politie in de avond en nacht van woensdag op donderdag 46 gerechtelijke pv’s opgesteld en een persoon gevat die nog een gevangenisstraf moest uitzitten. Dat meldt de federale politie.

De actie was in de eerste plaats gericht op het vinden van daders in het kader van de strijd tegen druggerelateerde misdrijven, inbraken in panden en andere vermogensdelicten zoals autodiefstallen en fietsdiefstallen. Daarnaast was er ook extra aandacht voor verkeer en na middernacht voor het respecteren van de avondklok. Er namen politiemensen deel uit 17 politiezones en 8 federale eenheden.

Verboden wapens

Ongeveer 500 voertuigen werden gecontroleerd, meldt de federale politie Oost-Vlaanderen. “Er werden 46 processen-verbaal opgesteld voor gerechtelijke inbreuken en 51 personen zijn betrapt op een verkeersinbreuk. Tijdens de actie werd een persoon gevat die nog een gevangenisstraf diende uit te zitten, werden verscheidene kleine gebruikshoeveelheden drugs in beslag genomen en werd 725 euro cash, vermoedelijk verband houdende met drugsverkoop, in beslag genomen. Vier voertuigen werden in beslag genomen, voornamelijk omdat ze niet verzekerd waren. Er werden drie verboden wapens in beslag genomen en acht personen moesten tijdelijk hun rijbewijs inleveren omdat ze onder invloed waren van drugs of alcohol achter het stuur.”

De politie stelde ook pv’s op voor drugbezit, verboden wapendracht, verkeersinbreuken en inbreuken op de coronamaatregelen.

Corrigeer

MEER NIEUWS