In deze enorme wijnzaak vind je meer dan 300 soorten wijn voor elk budget: “Iedere klant die hier binnenkomt, wil ik laten proeven”

Olivier Allaert (46) maakt decennialange droom waar met Allvino

In deze enorme wijnzaak vind je meer dan 300 soorten wijn voor elk budget: “Iedere klant die hier binnenkomt, wil ik laten proeven”

Olivier Allaert in zijn Allvino Lounge. Foto: Ruben De Keyzer

Zulte -

Wie kuiert langs de strakke rayons van Allvino, waant zich eerder in een galerij dan drankenhandel. Centraal staat de degustatiebar in warm beton, omringd door meer dan driehonderd soorten wijn op vijfhonderd vierkante meter oppervlakte. Flessen van 6,95 of 895,00 euro zijn met eenzelfde zorg tentoongesteld. Zaakvoerder Olivier Allaert (46) richt zich op de meerwaardezoeker, maar die hoeft niet uitsluitend kapitaalkrachtig te zijn. “Ik bied wijn aan voor alle gelegenheden”, zegt Allaert. “Ik heb exclusieve, duurdere flessen in de aanbieding, maar ook een student die een fles zoekt voor bij een barbecue, moet zich hier welkom voelen. Ik ga voor een ander aanbod dan wat je in de supermarkt vind, maar niet noodzakelijk duurder.”

Deze vrijdag opent Allvino de deuren. “Hier heb ik tientallen jaren van gedroomd”, zegt Allaert. “In 2006 begon ik voor het eerst rond te bazuinen dat ik een wijnzaak zou beginnen. Op aanraden van vrienden ...

Nieuws uit de buurt