Lonken naar terrasjes: “Geen nieuwe aanvraag voor uitbreiding nodig”

Lonken naar terrasjes: “Geen nieuwe aanvraag voor uitbreiding nodig”

Foto: ghl

Lochristi -

Ook Lochristi houdt de hoop levendig op V-Day 8 mei, vooral dan om de oorlogsvoering rond de horeca te beslechten en zorgeloos weer te kunnen neervlijen op een terrasje. Met een pintje of een hapje. Ondertussen is er wel al goed nieuws vanuit de gemeente.

“Net zoals vorig jaar kunnen de terrassen op openbaar domein opnieuw met de helft worden uitgebreid. Nog steeds onder dezelfde voorwaarden”, bevestigt schepen van Lokale Economie Fréderic Droesbeke (Open VLD). “Het terras moet afgesloten zijn aan drie kanten en wegneembaar zijn in functie van markten en kermissen.” Eerder was al beslist dat er ook in het tweede coronajaar 2021 geen retributie zal worden aangerekend voor inname van het openbaar domein.

“Een nieuwe aanvraag voor uitbreiding is dus niet nodig voor wie hier vorig jaar een vergunning heeft voor gekregen. De betrokkenen krijgen hierover binnenkort nog een schrijven”, besluit de bevoegde schepen.

Morgen leest u bij ons een overzicht van de Lootse horeca waar u hopelijk op 8 mei terecht kunt, op het buitenterras. Voor een hap of snack, en vooral voor dat langverwachte frisse pintje. Ondertussen duimen maar voor de zon, die opnieuw leven in het centrum (en daarbuiten) van Lochristi en zijn deelgemeenten kan brengen.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio