Drie verdachten opgepakt maar ontvoerd Franse meisje (8) blijft onvindbaar

Drie verdachten opgepakt maar ontvoerd Franse meisje (8) blijft onvindbaar

De foto van de vermiste Mia is in gans Frankrijk verspreid

Nabij Parijs heeft de Franse gendarmerie drie mannen aangehouden die verdacht worden van de ontvoering van het Franse meisje Mia Montemaggi (8). Waar het kind zelf is, is nog altijd niet duidelijk. De politie verdenkt de mama van het meisje dat zij achter de ontvoering zit.

De grootmoeder van Mia had de tijdelijke voogdij over het kind. Omdat mama Lola niet in staat was om voor haar te zorgen.

Dinsdag, omstreeks 11.30 u., belden twee mannen aan bij de vrouw, in de gemeente Les Pouilières (Vogezen). Ze waren van de jeugdbescherming en kwamen een controle doen op het welzijn van het meisje. Een derde man wachtte buiten in de wagen.

“Ze vielen binnen voor een onverwachte inspectie en maakten de oma wijs dat het kind mee moest naar hun bureau”, zegt procureur Nicolas Heitz. “Daar was op de middag zogezegd een meeting met haar moeder gepland. Door enkele namen van begeleiders van Mia te noemen, probeerden ze haar vertrouwen te winnen.”

De oma gaf haar kleindochtertje mee, maar had er een slecht gevoel bij. Ze belde de bevoegde instanties op maar daar wist men niets van een huisbezoek of van een ontmoeting met de moeder. Onmiddellijk werd groot alarm geslagen en werd het ‘kidnapping-alarm’ geactiveerd zodat de foto van het kind in gans Frankrijk werd verspreid.

Lola Montemaggi, de 28-jarige mama van het kind, verloor het hoederecht wegens geweldplegingen. Ze mocht haar dochter nog maar twee keer per maand zien, en dat enkel in het bijzijn van een derde persoon. Sinds eind januari reageerde ze op geen enkele uitnodiging van jeugdzorg meer.

Toch gelooft het gerecht dat zij opdracht gaf voor de ontvoering. Anders konden de daders de namen van de contactpersonen niet geweten hebben. Moeder en dochter zijn intussen nog altijd spoorloos. Er wordt intensief naar hen gezocht.

Survivelisten

De Franse gendarmerie heeft intussen gezegd dat de drie opgepakte verdachten survivelisten zijn, mensen die het einde van de wereld voorbereiden en grote voorraden voedsel aanleggen om te kunnen overleven in moeilijke omstandigheden. Ze trainen onder meer overlevingstechnieken.

LEES OOK. Groot alarm in Frankrijk voor ontvoering van 8-jarige Mia

Corrigeer

MEER NIEUWS