Prinsen William en Harry zullen niet naast elkaar lopen bij begrafenis van prins Philip

Prinsen William en Harry zullen niet naast elkaar lopen bij begrafenis van prins Philip

Prins Harry en prins William zoals we ze zaterdag niet zullen zien: naast elkaar en in militair uniform. Foto: AP

De Britse prinsen William en Harry zullen tijdens de begrafenisstoet voor hun grootvader, prins Philip, niet naast elkaar lopen. Dat heeft Buckingham Palace bekendgemaakt.

Buckingham Palace maakte donderdag meer details bekend over het protocol tijdens de begrafenis van prins Philip, die vorige vrijdag overleed. Daaruit blijkt dat Peter Phillips, een neef van William en Harry, zaterdag tussen de twee zal lopen tijdens de processie naar de kapel van St. George aan het kasteel van Windsor, waar de begrafenis zal doorgaan. Volgens Britse media werd die beslissing genomen door koningin Elizabeth II zelf, maar een woordvoerder benadrukte dat het publiek op basis van het protocol geen “dramatische conclusies” mag trekken.

LEES OOK. Hoe de jarenlange voorbereide uitvaart van prins Philip uiteindelijk om Harry draait (+)

Het paleis bevestigde ook dat de leden van de koninklijke familie geen militaire uniformen zouden dragen tijdens de begrafenis. Dat is nochtans de traditie bij koninklijke begrafenissen zoals die van prins Philip. Naar verluidt besliste koningin Elizabeth ook daarover anders, om haar kleinzoon Harry een vernedering te besparen. Bij zijn vertrek uit de koninklijke familie moest hij namelijk – ondanks twee uitzendingen met het Britse leger naar Afghanistan – zijn militaire titels inleveren. Dat betekende dat hij als enige senior royal in burger zou moeten opdraven.

Corrigeer

MEER NIEUWS