Topfavoriet voor WK snooker in tranen na “fantastische” geste van echtgenote: “Twee jaar is heel lang”

 

Komend weekend begint in The Crucible in Sheffield het WK snooker. Ronnie O’Sullivan verdedigt er zijn titel. Een van de uitdagers van ‘The Rocket’ is een Australiër, Neil Robertson.

Vincent Van Genechten

LEES OOK. Loting WK snooker: Ronnie O’Sullivan start titelverdediging tegen Mark Joyce, zware dobber voor Chinese nummer één

De blonde man van ‘Down Under’ was al eens wereldkampioen snooker toen hij in 2010 Graeme Dott versloeg in de finale. Sindsdien geraakte hij slechts één keer bij de laatste vier, maar Robertson is al jaren een vaste waarde aan de top van het snooker. Dit seizoen veegde de nummer drie van de wereld O’Sullivan nog met 10-4 van tafel in de finale van de Tour Championship.

In de eerste ronde van het WK speelt Robertson tegen het Chinese talent Liang Wenbo. “Hoe ik dit seizoen aan het snookeren ben, maakt het niet zoveel uit wie mijn tegenstander is”, aldus ‘The Thunder from Down Under’ in een interview. “Liang zal waarschijnlijk niet zo blij zijn na de loting, maar ik ben er niet echt mee bezig tegen wie ik speel. Dat is altijd al zo geweest. Als ik goed speel, dan verwacht ik te winnen.”

Robertson speelde tot voor kort met een strakke blonde coupe, maar opteerde de voorbije weken voor opvallende krullen. “De eigenaar van de club waar ik speel, zegt dat ik al mijn krachten ga verliezen als ik naar de kapper ga”, lacht de Australiër. “Als ik die krullen laat afsnijden en ik verlies, dan gaat iedereen het daarop steken. Dus ik hou ze bij.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Papa

Robertson kreeg onlangs het beste cadeau dat hij zich maar kon wensen. Hij had al bijna twee jaar zijn familie niet meer gezien omwille van de coronapandemie, omdat alle toernooien in Europa werden gespeeld, en kreeg het vooral na Kerstmis erg lastig.

“In het begin van het jaar voelde ik me zo slecht als in 2003, toen ik begon als prof. Ik had voor de eerste keer echt heimwee en ik miste mijn familie enorm. Australië liet toen ook niemand buiten, dus ik wist dat ik er voor een lange tijd alleen voor stond. Ik was al wel gewoon om ze maar één keer per jaar te zien, maar nu was het al bijna twee jaar geleden. Dat is echt zwaar.”

Gelukkig had vrouwlief Mille een verrassing klaar voor haar Robert. “Ik wist er niets van, maar ze zag dat ik aan het afzien was. Ze schreef een brief naar de Australische autoriteiten. Eerst wilden die niet reageren, maar toen schreef ze over mijn prestaties en hoe hard ik mijn papa miste”, aldus een emotionele Robertson. “En toen stond hij hier ineens (op 25 maart, red.). Ongelooflijk. Het was fantastisch wat ze deed voor mij en ik wist het niet eens.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.