Ex-winnares US Open gaat haar centen investeren in… energierepen

Ex-winnares US Open gaat haar centen investeren in… energierepen

Foto: AFP

Toptennissers verdienen goed geld. En dus gaan zij op zoek naar investeringen. Energierepen bijvoorbeeld. Sloane Stephens (28), winnares van de US Open in 2017, heeft alvast kapitaal gestoken in Quantum Energy Squares, een bedrijf dat energierepen op de markt brengt en zich vooral richt op de milieubewuste gebruiker.

Sloane Stephens verzamelde in haar carrière 15,6 miljoen dollar aan prijzengeld, haar vriend voetballer Jozy Altidore (31) boert als Amerikaans international en MLS-speler ook goed geld. Dus kan er wel eens een ‘gedurfde’ investering af. In Quantum Energy Squares bijvoorbeeld, een Californisch bedrijf dat zich richt op de milieubewuste gezondheidfreaks, een sterk groeiende niche aan de westkust van de Verenigde Staten. De gegevens werden bekendgemaakt door Pitchbook Data Inc, een gegevensverzamelaar voor de economische sector. Hoeveel het koppel Stephens - Altidore heeft geïnvesteerd, is niet vrijgegeven. De 28-jarige Stephens is intussen gezakt naar de 53ste plaats in de WTA-ranking maar is nog altijd één van de sterren van het circuit.

Dat goed verdienende sportster hun centen investeren, is geen nieuws. Onder anderen NBA-vedetten als wijlen Koby Bryant, Kevin Durant of LeBron James proberen opstartende bedrijven financiële zuurstof te geven. Ook onze Rode Duivels laten hun kapitaal niet slapen. Dat Standard bij ex-spelers Axel Witsel en Marouane Fellaini aanklopte om mee in een aan de club gelinkt vastgoedproject te investeren, is een publiek geheim. Witsel participeert ook in een kleine vliegtuigmaatschappij, Vincent Kompany verhuurt dan weer luxueuze limousines in Manchester en London terwijl Thibaut Courtois participeert in… een online-apotheek. En er is geen goed verdienende voetballer of wielrenner die niet ergens een stukje immobiliën bezit dat hij kan verhuren.

Corrigeer

MEER NIEUWS