Alweer problemen aan werken op E313: twee aanrijdingen in file op 100 meter afstand

Video: mph

Westerlo / Geel / Oevel -

Tijdens de nacht van donderdag op vrijdag is langs de E313 bijkomende signalisatie geplaatst om de werken in Oevel (Westerlo) aan te kondigen. Toch gebeurde er vrijdagmiddag opnieuw een ernstig ongeval, ditmaal gelukkig zonder noodlottige afloop. Eén bestuurder liep verwondingen op.

Het liep mis toen twee vrachtwagens rond 12.15u elkaar lichtjes raakten ter hoogte van Geel-Oost in de richting van Antwerpen. De averij bleef beperkt tot lichte stoffelijke schade. Eén rijstrook was versperd, waardoor het verkeer er nog langs kon.

Een paar honderd meter verder was er opnieuw filevorming en een automobilist had dat niet op tijd in de gaten. De auto reed achteraan in op een vrachtwagen en schoof onder de aanhangwagen. De bestuurder kan van geluk spreken dat de bestuurdersplaats grotendeels gespaard bleef. Het slachtoffer is gewond, maar zeker niet in levensgevaar.

Alweer problemen aan werken op E313: twee aanrijdingen in file op 100 meter afstand
Er zat gelukkig geen passagier in de auto. Foto: Marc Peeters

Bijkomende signalisatie

Na eerdere zware ongevallen begin deze week was bijkomende signalisatie beloofd. “Die is er ondertussen”, zegt Eva Van den Bossche van het Agentschap Wegen en Verkeer.

“Aan een achttal bruggen zijn bijkomende waarschuwingsborden opgehangen voor het verkeer dat in de richting van de werken in Oevel rijdt. Wie vanuit Limburg komt, passeert nu veertien tekstkarren die waarschuwen voor mogelijke file. Die staan nu geschrankt geplaatst op de pechstrook en in de middenberm. Wie vrachtwagens inhaalt, kan al eens een kar missen die op de pechstrook staat. Maar als je gemiddeld om de dertig seconden aan een kar passeert, is het onmogelijk dat je niets hebt gezien.”

Boven de rijbaan werd een bijkomend portiek met waarschuwing geplaatst en werd vanaf Geel-Oost de maximum toegelaten snelheid verlaagd naar 70 km/u. De wegpolitie zal handhavend optreden tegen snelheidsovertreders.

LEES OOK: Extra snelheidscontroles en signalisatie op E313 in Geel na drie zware ongevallen in vijf dagen

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio