PVDA dient klacht in bij Antwerps stedelijk integriteitsbureau over zaak Let’s Go Urban

Video: ATV

De uiterst linkse oppositiepartij PVDA dient een klacht in bij het integriteitsbureau van de stad Antwerpen over de zaak Let’s Go Urban. PVDA wil naar eigen zeggen de rol van het stadsbestuur in dat verhaal laten onderzoeken, nu een auditrapport wijst op “mogelijke malversaties” bij het gebruik van stedelijke middelen door LGU. “Het wordt tijd dat de politieke verantwoordelijkheid van het college aan het licht wordt gebracht”, vindt Antwerps PVDA-fractieleider Peter Mertens.

PVDA meent dat het stadsbestuur de eigen verantwoordelijkheid in het dossier probeert af te schuiven op de stedelijke administratie, hoewel het schepencollege beslist over de toewijzing van investerings- en werkingstoelagen en de controle op het gebruik daarvan moet organiseren. “Het stadsbestuur kende bijzonder hoge subsidies toe aan Let’s Go Urban, zonder het gebruik daarvan grondig te laten controleren en zette zo de deur open voor misbruik”, vindt Mertens.

LEES OOK.Zaak Sihame El Kaouakibi: stad Antwerpen bevestigt “mogelijke malversaties” bij subsidies Let’s Go Urban en maakt audit over aan gerecht

PVDA stelt zich ook vragen bij het hoge jaarloon van topvrouw Sihame El Kaouakibi. “Het lijkt erop dat burgemeester Bart De Wever en schepen Nabilla Ait Daoud toestonden dat El Kaouakibi haar eigen jaarloon als CEO verhoogde tot een duizelingwekkende 100.000 euro”, zegt Mertens. “Een enorm bedrag voor iemand die een dansproject voor kansarme jongeren leidt, dat voor het overgrote deel gefinancierd wordt met publieke subsidies. Mandatarissen moeten kostenbewust handelen, dat wil zeggen, zorgzaam en verantwoord omgaan met de beschikbare middelen. Het lijkt erop dat dat in deze niet is gebeurd.”

Volgens PVDA waren er al jaren aanwijzingen van “slecht bestuur en doelbewuste zelfverrijking” bij Let’s Go Urban en werd dat ook doorgeseind aan de bedrijfswereld en de politiek. “Het lijkt heel onaannemelijk dat het stadsbestuur van niets daarvan op de hoogte was”, oppert Mertens.

Corrigeer

MEER NIEUWS