Alle 65-plussers in Gent krijgen volgende week uitnodiging voor hun vaccin

Alle 65-plussers in Gent krijgen volgende week uitnodiging voor hun vaccin

Het vaccineren verloopt de komende weken met ups en downs. Foto: David Van Hecke

Gent -

De vaccinatiecampagne in Gent verloopt de komende weken met ups en downs. 22 procent van de volwassen Gentenaars kreeg al een prik en volgende week ontvangt iedereen van 65 jaar en ouder een uitnodiging. Ook in de buurgemeenten gaat het vaccineren gestaag verder.

Volgende week zijn er 7.900 vaccins beschikbaar: 2.150 dosissen van Pfizer en 5.750 van Moderna. Er wordt geprikt in Flanders Expo op maandag, woensdag en donderdag. Daarna volgt een mindere week: slechts 1.570 vaccins van Pfizer en AstraZeneca zijn beschikbaar in de week van 26 april. Vaccinatiedagen zijn dan maandag en woensdag.

“Voor het eerst kunnen we nog een week verder kijken”, zegt schepen van Gezondheid Rudy Coddens (Vooruit). “En daar is er goed nieuws: in de week van 3 mei krijgen in totaal 10.640 Gentenaars een eerste vaccin. Het gaat om 4.640 dosissen van Pfizer en 6.000 Moderna-vaccins.”

In die week krijgen nog eens 4.320 Gentenaars hun tweede Pfizer-vaccin. De in totaal 15.000 vaccins worden gezet van maandag tot vrijdag.

65 jaar

In de loop van volgende week krijgen alle Gentenaars van 65 jaar en ouder hun uitnodiging in de bus. Ook iets jongere mensen met een risicoprofiel worden stilaan uitgenodigd. Intussen heeft 22 procent van de volwassen bevolking in Gent al minstens een eerste vaccin gekregen.

Ook in de buurgemeenten gaat het vaccineren voort. Zowel in Sint-Martens-Latem, Merelbeke, Melle als Destelbergen is de kaap van 25 procent volwassenen met een vaccin al gerond. In De Pinte en Lochristi zitten ze daar nét onder.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio