Sportvrouw van het Jaar kan zondag vierde Euroleague-titel veroveren

Emma Meesseman bibbert even met Russische ploeg, maar mag (alweer) naar finale Euroleague

Emma Meesseman bibbert even met Russische ploeg, maar mag (alweer) naar finale Euroleague

Foto: BELGAIMAGE

Emma Meesseman heeft zich op de Final Four in het Turkse Istanbul geplaatst voor de finale. In de halve finale won ze met UMMC Ekaterinburg en na een nagelbijter met 84-88 van Fenerbache Istanbul. Zondag kan ze haar vierde Euroleague-titel veroveren. Ze komt dan meteen naast Ann Wauters. Anke De Mondt won de Euroleague één keer.

In de finale wacht zondag de winnaar van het duel tussen het Hongaarse Sopron en het Spaanse Salamanca Avenida. Die wedstrijd wordt vanavond nog afgewerkt. In de halve finale was Emma Meesseman goed voor 3 punten, 6 rebounds en 1 assist. De Belgische Sportvrouw van het Jaar scoorde haar drie punten op een beslissend moment.

Allie Quigley werd met 27 punten topschutter bij Ekaterinburg. Brittney Griner scoorde 16 punten en plukte 8 rebounds, Alba Torens scoorde 10 punten en Breanna Stewart was goed voor 17 punten en 8 rebounds. Bij Fenerbache Istanbul was de Oekraïnse Alina Agupova, de MVP van de Euroleague in het reguliere seizoen, goed voor 26 punten (waaronder 6 bommen), 4 rebounds en 8 assists.

Corrigeer

MEER NIEUWS