Goed nieuws: Zdenek Stybar mag opnieuw de fiets op na hartproblemen

Goed nieuws: Zdenek Stybar mag opnieuw de fiets op na hartproblemen

Foto: Foto Marc Van Hecke

Zdenek Stybar mag opnieuw trainen. De 35-jarige Tsjech van Deceuninck - Quick-Step kreeg daarvoor het groene licht van hartspecialist Pedro Brugada, die Stybar opereerde na een hartritmestoornis.

Stybar onderging die operatie in de week van de Ronde van Vlaanderen, die hij noodgedwongen moest missen. De hartritmestoornis kwam aan het licht nadat hij zich onwel voelde na Gent-Wevelgem. “Nu ben ik wel blij dat Parijs-Roubaix is uitgesteld”, zei Stybar toen al lachend.

Bij de Tsjech werd een ablatie uitgevoerd door hartchirurg Pedro Brugada, die Stybar nu de toestemming gaf om opnieuw te gaan trainen.

“Ik heb heel blij dat ik mijn trainingen mag herstarten na een rustperiode thuis met mijn gezin”, aldus Stybar. “Ik zal nu toewerken naar het tweede deel van het seizoen. Mijn hoofddoelen zijn de Olympische Spelen, het WK en de uitgestelde Parijs-Roubaix. Ik wil Deceuninck - Quick-Step en professor Brugada bedanken om mij te verzorgen. Net als iedereen die me de voorbije weken succeswensen gestuurd heeft.”

Corrigeer

MEER NIEUWS