Wannes Van Laer en William De Smet zeilen in Portugal voor een olympisch ticket

Wannes Van Laer en William De Smet zeilen in Portugal voor een olympisch ticket

Foto: Rudy Declerck

Mag België na de Laser Radial (Emma Plasschaert) en Laser 49erFX (Anouk Geurts en Isaura Maenhaut) ook nog een derde zeilboot naar Japan sturen? Wannes Van Laer en William De Smet maken hierop kans in een continentale kwalificatierace voor de kust van Portugal.

Wannes Van Laer en William De Smet trachten van maandag 19 tot zaterdag 24 april in een continentale kwalificatierace in Vilamoura (Portugal) nog een olympisch ticket in de klasse ilca 7 (nieuwe naam voor Laser Standard) te behalen. De lokale overheid gaf toestemming om in de Algarve zeilwedstrijden te organiseren.

Gedurende zes dagen zijn er in deze wedstrijd telkens twee reeksen per dag. In de rangschikking houdt men met één aftrekreeks rekening. Zoals op een EK is er geen medaillerace.

140 deelnemers uit 40 landen nemen aan deze wedstrijd in Portugal deel. Zeilers uit 21 landen strijden voor de twee resterende Europese olympische tickets voor Tokio van deze zomer.

Ook Emma Plasschaert en Eline Verstraelen zeilen tijdens die week in een wedstrijd in de klasse ilca 6 (nieuwe naam voor Laser Radial) voor de kust van het Portugese Vilamoura. Negentig zeilsters uit 37 landen zijn ingeschreven. Dit wordt één van de laatste mogelijkheden om in een groot deelnemersveld te testen voor Tokio. Emma Plasschaert is al zeker van een olympisch ticket sinds ze in 2018 wereldkampioene in het Deense Aarhus werd.

Corrigeer

MEER NIEUWS