Italië laat vanaf 1 mei opnieuw toeschouwers toe bij sportwedstrijden

Italië laat vanaf 1 mei opnieuw toeschouwers toe bij sportwedstrijden

Foto: ISOPIX

Vanaf zaterdag 1 mei worden tot duizend toeschouwers toegelaten in open stadions in Italië. Het gaat om stadions in de regio’s die het minst zijn getroffen door de coronapandemie. Dat heeft de Italiaanse regering vrijdag bekendgemaakt.

Zaalsporten zullen tot 500 toeschouwers kunnen toelaten, ook in de zogenaamde “gele” gebieden waar de beperkingen het minst streng zijn. Het gaat om alle “sportevenementen van nationaal belang”, aldus een woordvoerder van de staatssecretaris voor Sport.

De voetbalwedstrijden van de Serie A, de basketbal- en volleybalkampioenschappen en het tennistoernooi van Rome (9-16 mei) zullen dus met een beperkt aantal toeschouwers kunnen doorgaan.

De regering had eerder deze week al toestemming gegeven aan het Stadio Olimpico (Rome) om een kwart van zijn capaciteit - of bijna 17.000 toeschouwers - open te stellen voor de vier EK-wedstrijden die in juni en juli op het programma staan.

In Italië zijn alle stadions sinds oktober volledig gesloten voor het publiek nadat ze in september enkele weken waren geopend. Ook toen was er een limiet van 1.000 toeschouwers.

Corrigeer

MEER NIEUWS