Afwisseling van wolkenvelden en opklaringen

Afwisseling van wolkenvelden en opklaringen

Foto: Mia Verleye Waregem

Wolkenvelden en opklaringen wisselen elkaar zaterdagochtend af. Over het westen van het land zijn die opklaringen vaak breed. In de loop van de dag neemt de bewolking opnieuw toe in het binnenland, maar blijft het droog bij maxima van 7 graden in de Hoge Venen tot lokaal 13 graden in het centrum. Aan zee blijft het zonnig, maar wel vrij fris met maxima rond 9 of 10 graden. Dat zegt het KMI.

In de nacht van zaterdag op zondag is het wisselend bewolkt, en soms zelfs zwaarbewolkt over de oostelijke landshelft, maar het blijft wellicht droog. De minima liggen tussen 0 en 5 graden.

Zondag neemt de bewolking al snel toe vanaf het oosten en wordt het in de meeste streken zwaarbewolkt. Het blijft meestal droog, al kunnen er in het oosten van het land mogelijk enkele buitjes vallen. De maxima schommelen tussen 7 en 9 graden op het Ardense reliëf en aan zee, en tussen 10 en 13 graden elders.

Na het wegtrekken van het lokale ochtendgrijs, wordt het maandag wisselvallig. Opklaringen en stapelwolken wisselen elkaar af met een verhoogde kans op enkele buien. De maxima variëren tussen 9 à 10 graden aan zee en in de Hoge Venen en 14 of 15 graden in het centrum.

Het weerbeeld verandert weinig op dinsdag. We starten de dag met veel lage wolkenvelden. Nadien wordt het wisselend bewolkt met kans op enkele buien. De maxima klimmen van 11 à 12 graden aan zee en op de Ardense hoogten tot 15 graden in de Kempen.

Corrigeer

MEER NIEUWS