Philadelphia klopt LA Clippers dankzij man-in-vorm Joel Embiid

Philadelphia klopt LA Clippers dankzij man-in-vorm Joel Embiid

Foto: AP

De Philadelphia Sixers, de leider in de Eastern Conference van de NBA, hebben vrijdag met 106-103 de maat genomen van de LA Clippers. Joel Embiid was eens te meer de uitblinker met 36 punten en 14 rebounds.

De Kameroener werd de eerste speler van Philadelphia sinds 2006 die erin slaagde drie opeenvolgende matchen meer dan 35 punten te scoren. Embiid is overigens nog maar twee weken terug bij de Sixers na een knieblessure, die hem tien duels aan de kant hield.

Bij de Clippers ontbrak de geblesseerde Kawhi Leonard. Paul George was bij de ploeg uit Los Angeles de topschutter met 37 punten. De Clippers blijven wel vierde in het westen, maar zien Denver, dat met ruime 99-128 cijfers won bij Houston, terugkomen. Nikola Jokic (29 punten, 16 rebounds en 7 assists) miste bij de Nuggets nipt een ‘triple-double’.

Utah Jazz, de koploper in de westelijke divisie, won ook. De ploeg uit Salt Lake City versloeg de Indiana Pacers met 119-111. Bojan Bogdanovic maakte 24 punten voor Jazz, dat wel guard Donovan Mitchell (22 punten) zag uitvallen met een verstuikte enkel.

Julius Randle loodste de New York Knicks voorbij de Dallas Mavericks. Het werd 109-117. Randle maakte 44 punten en noteerde ook nog eens 10 rebounds en 7 assists.

De Brooklyn Nets, uitdager van Philadelphia in het oosten, won met 130-115 van de Charlotte Hornets. Joe Harris (26 punten) en Kevin Durant (25 punten) waren goed op dreef bij de thuisploeg. Bij de bezoekers volstonden de 33 punten van Miles Bridges niet

(belga)

Corrigeer

MEER NIEUWS